Hvad betyder transskribering?

Transskribering er, når man omskriver et interview fra tale til tekst, og er som oftest noget der anvendes i forbindelse med videnskab og forskning. Der findes forskellige metoder for transskribering, som du kan læse nedenfor.

Den metode som oftest anvendes er “ordret transskription”, hvor alle ord bliver konverteret til tekst, men stopord, lydord (øh, øhm, aah) og gentagelser bliver udeladt.

Overvejer du at få transskriberet et interview? Anmod om et uforpligtende tilbud!

Transskribering: Hvordan virker det?

Det er tidskrævende at skrive transskription af interviews, og det bliver derfor glædeligt outsourcet. Vi har gjort processen så enkel som muligt, så du ikke skal bekymre dig om noget. 

 1. Du kan anmode om et tilbud som sendes på e-mail, eller indsende dit interview med det samme; 
 2. I begge tilfælde vil du se den fulde pris, og kan gå direkte til betaling; 
 3. Vi begynder at transskribere så snart vi har modtaget din ordre; 
 4. Derefter vil du modtage din tekst inden for den aftalte deadline. 

Hvor hurtigt kan jeg forvente min transskription?

Transskription Online hæfter sig ved at gøre din transskribering så smertefrit som muligt, og vores leveringstid har en standard på 3 til 5 arbejdsdage. 

Det er intet problem, hvis du skal bruge interviewet hurtigere. Vi tilbyder også en nødløsning for korte deadlines, det er dog mod et tillægsgebyr. Du kan ringe på 65 74 80 33 eller anmode om et tilbud, for en nærmere specificeret pris. ? 

Hvis ikke din transskription haster, kan du benytte dig af vores forlængede leveringstid på 10 til 15 arbejdsdage, hvor du også sparer 2 DKK pr minut i din lydfil. Det lyder måske ikke af meget, men løber hurtigt op i en større sum for store opgaver.


Hvorfor outsource transskribering?

Hvorfor vælge Transcriptie Online?

 • Spar tid. Det kan nemt tage et sted mellem tre til seks timer at transskribere et interview på blot en enkelt time. Hvis du sender din opgave til os, kan du bruge din tid på noget mere fornuftigt.
 • Spar penge. Da Transskription Online hovedsageligt beskæftiger sig med interviews, kan vi tilbyde en meget fordelagtig pris (ofte langt billigere end hvis i selv skulle varetage opgaven.)
 • Indsamling af data. Selvom du måske forestiller dig, at du stadig kan huske hele interviewet, vil du opleve at mange informationer først bliver fundet, når man får transskriberet sin lydfil.
 • Flere års erfaring. Transskription Online er en af de mest erfarne spillere på markedet for transskribering. Vi transskriberer lydfiler 7 dage om ugen i 8 forskellige lande.
 • Præcision. “Du er ikke bedre end din sidste opgave” - det er vores motto. Derfor arbejder vi udelukkende med de bedste transskribenter, så vi kan tilbyde det højeste niveau af præcision.
 • Fleksibilitet. Vi har fokus på kundetilfredsstillelse helt fra starten. Vi er blevet en af de største spillere med en blanding af de bedste transskriptioner og fantastisk kundesupport.
 • Sikkerhed. Transskription af lydfiler er en vigtig opgave, og sikker opbevaring af din data har højeste prioritet.

Hvordan bliver dårlige eller uforståelige lyd dele håndteret?

Hvad hvis vi ikke forstår, hvad der bliver sagt under interviewet? Så vil vi sørge for, at hvert stykke er genkendelig ved at gøre den uforståelige del rød, og med tiden anført bag. I 85% af tilfældene, kan vi ikke høre lyd stykker på grund af baggrundsstøj, eller når folk har en tung dialekt. Fordi vi bruger tid citater, vi giver dig mulighed for nemt at opdage den særlige uforståelig del og udfylde den manglende del. Tids citater, der viser de uforståelige dele vil blive transskriberet som følgende:

X: Kan du fortælle mig, hvorfor  ... (00:01:30) ved Transskription Online?

Når vi tror noget er blevet sagt, men vi er ikke helt sikre på det, vil det se sådan her ud:

X: Kan du fortælle os, hvorfor du outsourcer transskription processen (00:01:30) ved Transskription Online?

Selvfølgelig, forsøger vi så vidt muligt at undgå, de røde fremhævet dele til at fremvise dårligt eller uforståelig lyd, fordi alle udskrifter efterfølgende blive kontrolleret af vores mest erfarne transskribere. Tomrum bliver undgået i transskriptioner.

Ligeledes vil du gøre livet for transskriberene meget lettere, hvis du uploader en ordliste med de associerede interviews. Dette anbefales, når interviews går meget i dybden om et bestemt felt, hvorved der kan bruges en masse teknisk fagsprog.

Hvilke transskribenter er hos Transskription Online?

Gennem en snæver udvælgelsesprocess, sikrer vi de bedste transskribenter til at omskrive dit interview til tekst. Vi arbejder med mere end 100 freelancere og studerende, der alle sidder klar til at varetage din opgave i alle ugens dage.

Transskribering og fortrolighed?

Vi respekterer ethvert ønske om fortrolighed fuldt ud, og kan sikre at dine data ikke bliver delt med andre. For at garantere dette, tilbyder vi en fortrolighedsaftale (hent et eksempel her), hvor vi forpligter os til ikke at dele dit materiale med andre end ansatte hos Transskription Online.

Fra Holland til resten af Europa

På baggrund af vores store success over de seneste år, vil vi nu fokusere på en større del af Europa. Derfor vil vi fra Juni 2017 tilbyde transskribering af interview i mere end 8 lande, og fortsat have et øje for god kundeservice.

Metoder for transskribering

Ikke alle interviews bør følge den samme model for transskribering, og derfor tilbyder vi også meget tekstnære løsninger. Vores standard transskription udelader gentagelser, lydord og stopord. 

Vi tilbyder dog også udvidede løsninger for mere tekstnære transskriptioner. Se venligst Transskriberingsmetoder.

Automatisk transskription?

På nuværende tidspunkt er dette desværre ikke en mulighed. “De store drenge” som Google, Apple og Facebook har i årevis arbejdet på programmer til transskribering, men er stadig ikke kommet med et ordentligt produkt.

Det er mest sandsynligt, at der kommer et program eller app til transskribering indenfor tre til fem år, som er i stand til at give et fornuftigt resultat, men det vil kræve en erfaren transskribent til at rette det færdige resultat.

Kan jeg selv transskribere mit interview?

Det kan du sagtens, men du bør afsætte god tid til det. Du kommer nemt til at sidde et sted mellem 3 og 6 timer, selvom dit interview kun er en enkelt time lang.

Du kan besøge vores blog, hvis du vil have et par tips til transskribering. Du kan også se vores artikel om Transskriberingsprogrammer, hvis du leder efter et redskab der kan hjælpe lidt på vej.

Priser

Standard transskription: 19,95,- pr minut af lyd
Ordret transskription: 23,95 pr minut af lyd
Ekstra Ordret transskription: 26,95 dkk pr minut af lyd

Vil du høre nærmere om dine muligheder for at spare penge? Anmod om et tilbud!

Anmeldelser
(Primært hollandsk)

Vores Service

Upload optagelser gennem vores sikre portal
Afskrifter tilpasset Word eller rtf-format
Indsend optagelser via mobil
Altid en ekstra kvalitetskontrol
Modtag et tilbud inden for 15 minutter

Spørgsmål?

Ring til os og vi besvarer alle dine spørgsmål med det samme!

+45 6574 8033

Ekstra muligheder

 • Fakturering gennem universitetet
 • Anonymt (virksomheds)navn
 • Tilbagemelding og ønsker til rettelser
 • Skræddersyede transskriptioner
 • Gratis prøve på 5 minutters lyd

Sikker Server
Og vi kan lave en gratis fortrolighedsaftale til dit projekt.

Nem redigering
Du modtager transskriptioner i Word- eller RTF-format, så du nemt kan redigere.

Tilbud indenfor 15 minutter
Så du hurtigt kan sende dine lydfiler og komme i gang med det samme.

Upload filer med GSM
Du sender nemt dine lydoptagelser til os direkte fra mobilen.

Vi samarbejder med

K.P. van der Mandelelaan 110
3062MB Rotterdam

CoC-number: 08092341
Vat-number: NL809140408B01

© Transcriptie Online